Bu Blogda Ara

27 Aralık 2010 Pazartesi

Dj Fresh - Gold Dust ( official video) HD

Drum & Bass Arena Awards 2010

13 Aralık 2010 Pazartesi

Native İnstruments - Massive

"ulan bu herifler bu sesi nasıl yapıyor.." İlk kez dinleyen Çoğu kişinin aklındaki ilk soru bu olmuştur mutlaka. Bugün sizinle Dubstep tracklerde en çok kullanılan daha doğrusu 'dub' ı, dubstep yapan, merdiven etkisi yaratan soundların yapımında en çok ve en yaygın şekilde kullanılan software dan bahsedicem...

Native instrument, firması zaten vst ve digital synth konusunda dünya devlerinden biridir. Elektronik müzik yapan prodüktörler için çıkardığı 'Massive' adlı yazılımın içinde bir çok bass sesine ve elektronik tınılara ulaşmanız mümkün, ve stepperların en çok kullandığı efektör olan 'LFO' fazlasıyla mevcut, istediğiniz barı ayarlayıp istediğiniz kadar sounda hakim olabiliyorsunuz gerçekten ergonomik ve bi okadarda geniş çaplı bir program...iyi
çalışmalar..

Demo Linki; http://co.native-instruments.com/index.php?id=massivepcdemo

11 Aralık 2010 Cumartesi

30 Kasım 2010 Salı

24 Kasım 2010 Çarşamba

Wu-Tang Clan' den Dubstep Açılımı !


Dünyanın en köklü hiphop oluşumlarından Wu-tang Clan'den Dubstep Atağı..

Piyasaya çıkması ile kitleleri peşinden sürükleyen, sentezlenmiş tarzların müziği olan dubstep şimdide Dünyaca ünlü Wu-Tang Clan' in ilgisini çekti. Uzun zamandır farklı tarzdaki soundlardan yararlanarak hip hop müziği daha geniş kitlelere ulaştıran Wu-tang clan "Meets The Indie Culture" adlı mixtape projesinin 2. ayağında Grime ve Dubstep tarzının tanınmış isimlerinden Jay da Flex, Yoof, Nebula ve Dore gibi isimlerle çalıştı. Ortaya çıkan çalışmalar ise bize gerçekten farklı bir sound sunuyor. Proje Kapsamında internet sitelerine 2 Track bedava olarak verilmiş durumda...
Buyrun Linkler;

Jay da Flex - Deep Space Ft. RZA & Lord Jamar
http://burnupload.ihiphop.com/download.php?id=649E86C41

“Love Don’t Cost (A Thing) / Still Grimey” FeaturingaZf Icewater, Method Man, U-God & Prodigal Sunn (Nebulla & Dore Remixes)
http://burnupload.ihiphop.com/download.php?id=D6F7206D1

23 Kasım 2010 Salı


The Streets - İn the Middle ( Nero Remix)

The Streets - In The Middle (Nero Remix) by Jamangi

Dupstep Nedir? Necidir? Kimler Dinler?

‘Dubstep nedir?’ sorusuna kesin bir cevap vermek güç. Hatta bu yeni türü formüle etmeye çalışan da fena halde çuvallayabilir. Bu tıpkı ‘Excision’ ile ‘Burial’ı karşı karşıya koyup benzetmeye çalışmak kadar sonuçsuz bir uğraş. Gelin, biz bu türe genel bir giriş yaparken formüllerden sakınalım ve etkilerinden bahsetmeyi deneyelim. İşin muhteviyatında biraz reggae, çokça dub, üstüne jungle / dnb ve karşı konulamaz bir techno, hatta biraz da house olduğu k0nusunda uyarımızı yaptık bile.

90′ların sonunda 2000′lerin başında UK Garage tayfası, kendi sound’larının katlanılamaz derecede sıkıcılaşmasıyla bir kıpırdanmaya başladı. Bu kıpırdanmanın bu denli hızlı bir dalgaya dönüşeceğini kimse başından tahmin etmemişti. İlk sonuçlar başlarda kardeş gibi takılan iki tür grime ve dubstep oldu. Hatta başlangıçta, bu iki tür tek bir tür olarak da benimsenmişti diyebilirz. Bir dönem Wiley’nin ortaya attiği ‘eski’ tabiri bile kullanılmıştı iki tür için ama yanılmıştı.

İngiliz ses sistemleri bu genç yapımcı/dj’lere (Skream ilk şarkısını 15 yaşında yaptı) başta şüpheyle yaklaşsalar da, özellikle büyük isimlerden Iration Steppas, bu çocukları bağrına basıp danslarında onlara yer vermesiyle tür patladı. Bu kaynaşma zamanla yanına jungle’ın büyük isimlerini de ekledi. Zaten başından beridir 1994 donemi jungle’ından ve o dönem rave’lerinden fena halde etkilenen ve bunu her fırsatta basbas bağıran dubstep yapımcıları için katalizör etkisi gösteren bu durum, beraberinde peşpeşe jungle klasiklerinin dubstep yeniden yapımlarını ve artan reggae/dub etkisini getirdi. Dubstep yapmaya başlayan jungle/dnb yapımcıları da cabası.
Dubstep, Londra sokaklarında, Big Apple Recods müdavimi (Digital Mystikz, Loefah cs.) ve tezgahtarı (Skream&Benga) jungle, reggae/dub ve techno hastası yapımcıların kafalarındaki müziği oturttukları form olarak ortaya çıktı. Bugünse hiphop’tan minimal techno’ya, synth pop ve hatta mainstream müziğe kadar geniş bir kitleyi etkiledi ve etkilemeye de devam ediyor. Dubstep için, tıpkı atası dub gibi, bir müzik türü değil, tüm müzik türlerinin dönüştürüldüğü kocaman bir yapışkan demek pekala mümkün.

Yazan: İlker Ozan UZUN

Dream - Space

Space (I Just Wanna) by DreamerDubstep

Justin Timberlake - i like i Love You (DubStep)

Justin Timberlake-Like I Love You (Dubstep Remix) (Coming Soon on 89 Nine) by Aaron Bond

Justin Timberlake - i like i Love You (DubStep)

Justin Timberlake-Like I Love You (Dubstep Remix) (Coming Soon on 89 Nine) by Aaron Bond

House Concepts - Bong Hit

House Concepts - Bong Hit (Dubstep) by houseconcepts

Wilkium - 8 bit

Gerçekten çok başarılı..

8 Bit by Wikum

Sashwat - Diesel (Dry Dub!)

[DUBSTEP] Sashwat - Diesel [Dry Dub] by Sashwat ★ Dubstep

Zimo - Virus Detected

ZIMO - VIRUS DETECTED (DUBSTEP) now on Beatport!!! by ZIMO

Radikal Guru - Kali

Radikal Guru - Kali by Moonshine Recordings

Kesha - Tiktok (Dubstep)

Kesha - Tik Tok (Devon and Nickolas DUBSTEP REMIX) by NickolasPoce

Rihanna - Disturbia (Firestar Dubstep Remix)

Rihanna - Disturbia (Firestar Dubstep Remix) by DJFirestar

Lady Gaga - Alejandro (dubstep mix)

Alejandro - Lady GaGa [DRIFTKONG Dubstep-Rock REMIX] by driftkong

Zeds Dead Mini Mix!

Zeds Dead Mix by Joey M

Flux Pavillion - Voscillate (Aems Remix)

Flux Pavillion - Voscillate (Aems Remix) by Aems

Ukf Music - Dubstep Mix

Datsik & Flux Pavilion - Game Over by Datsik

Bassnectar - Magical World Ft. Nelly Furtado

Muhteşem bir mix.

Bassnectar -- Magical World feat. Nelly Furtado by dontparty

22 Kasım 2010 Pazartesi

Dubstep Wobble Bass Nasıl Yapılır.(Video)

Evet arkadaşlar, Britanya çıkışlı aksak ritimlerin rönesansı diye nitelendirebileceğimiz Dubstep tarzındaki en önemli unsurlardan olan "Wobble Bass" yani Türkçe meali ile "bass karmaşası" :), bu videoda FL Studio ile basit ve hızlı bir biçimde nasıl yapıldığını göreceksiniz...

Dansette Junior - Paranoid (Official Video)

Nadir olan dubstep video kliplerinden birisi, aynı zamanda çok başarılı bir çalışma; Buyrun afiyet olsun..

Reset Magazine - "The Others" Röpörtajı..

Yeni bir oluşum olan Nomad Events, açılış partisini 5 Haziran gecesi Indigo’da İngiltere çıkışlı dubstep grubu The Others ile tabiri yerindeyse çok çılgın bir şekilde yaptı. Jellyshotlar, su tabancaları, mekanın hem içindeki hem dışındaki etkileyici görselleriyle, Londra atmosferini sağlayan durmak bilmez yağmuruyla geceyi kusursuz olarak nitelersek sanırım abartmış olmalıyız. Konserden sonraki pazartesi akşamı da grupla Çiçek Pasajı’nda rakı eşliğinde röportajımızı gerçekleştirdik. Rakılar bizden, okumak sizden.

Afiyet olsun!

Reset! Magazine: Reset! Magazine olarak açıkçası dubstep türüyle çok tanışık olamadık henüz, ama aslında çok seviyoruz ve hakkında daha çok şey öğrenmek istiyoruz. Kısacası, röportaja başlamadan belirtmek istiyorum ki siz ve dubstep hakkında bilmediklerimiz ya da yanlış bildiklerimiz hakkında kusura bakmayın.

Klasik bir soruyla başlamaktan alıkoyamadım kendimi ve merak ettiğim şu ki konserden önce bu kadar büyük bir ilgiyi bekliyor muydunuz İstanbul’dan?

The Others: Şu ana kadar anladığım kadarıyla dubstep sahnesi hala İstanbul’da çok küçük ve biz de burada performans sergileyen birkaç dubstep grubundan biriyiz. Yeni ve farklı şehirlere giderken genellikle ne beklememiz gerektiğini bilmiyoruz ama şunu söyleyebilirim ki İstanbul’daki kalabalık büyüleyiciydi! Yeni soundlara karşı çok açık fikirlisiniz ve gerçekten nasıl parti yapılır biliyorsunuz!

Reset! Magazine: Açıkçası konserden önce ben de böyle büüyk bir kalabalık beklemiyordum. Organizasyon çok iyiydi ama İstanbul’da gece dışarı çıkanlar genelde mekanların dışında içmeyi tercih ediyorlar. Sanıyordum ki katılımcıların çoğu siz çalarken dans etmek yerine dışarıda sosyalleşmeyi tercih edeceklerdi. Ama ben de yanıldım, peki siz İstanbul izleyicisiniz performansından memnun kaldınız mı?

The Others: Evet gerçekten herkes çok ilgiliydi organizasyonla ve mekan 3 saatlik etkinlik boyunca yerinde durmadı ve bizde performansımıza ilgiden çok memnun kaldık.

Reset! Magazine: Benim önyargılarım dubstep türünün İstanbul’da yeterince popüler olmaması yüzündendi. Çünkü bırakın Türkiye’yi, dünyada bile son bir senede tanınmaya başladı. Dubstep’in geleceği hakkında ümitleriniz var mı?

The Others: Çılgınca gerçekten, biz dubstep çevresine ilk girdiğimizde gerçekten çok küçüktü, performanslar karanlık bir barda yalnızca elli kişiden ibaretti, ama şimdi en Glastonbury gibi en büyük festivallerin dans sahnelerine kadar ulaştı. Biz de performansımızı sergiyelebilmek için Avustralya, Amerika ve bütün Avrupa’ya seyahat etme fırsatını yakalayacak kadar şanslıydık. Ve bu kadar kısa bir zamanda dubstep’in bütün dünyada bu kadar yayıldığını görmek çok garip.

Reset! Magazine: Bir diğer tipik soruyla karşınızdayım. En azından beş gündür şehirde olmalısınız ve yağmurun altında İstanbul’ın güzellikleriyle tanışma fırsatınız oldu. Sevdiniz mi, ve rakıyla da tanıştınız mı?

The Others: İnanılmaz eğlenceliydi, çok keyif aldık ve tanıştığımız herkes çok cana yakındı. Ve evet, bu da bizim rakıyla ilk ve son tanışmamız oldu, çok anlaşamadık maalesef! Çok üzgünüz ki yağmuru beraberimizde getirdik Londra’dan, umuyoruz ki bir dahaki sefere güneş tepemizde bizi ısıtıyor olacak!

Reset! Magazine: Sahnenizden önce ben de halihazırda rakı içmekteydim ve fark ettim ki aslında Türk Sanat Müziğiyle olduğu kadar dubstep’le de çok iyi gidiyormuş, siz ne düşünüyorsunuz?

The Others: Çalmadan önce biz rakı içmiyorduk yani emin değilim, ama çok iyi bir ilişki olduğunu düşünmüyorum aralarında.







Reset! Magazine: Peki Nomad Events ve Ceyhun Saraçoğlu’yla nasıl iletişime geçtiniz?

The Others: Her şey ajansımız Coda Agent aracılığıyla organize edildi. Ceyhun’la iletişimimiz ise bizimle GetDarker.com’da bize rastladığı ve bizi İstanbul’a getirmek istediğini söylemesiyle gerçekleşti.

Reset! Magazine: Dubstep hakkında tek duyduğumuz ismin Burial olduğunu sanmayın ama gerçekten burada çok büyük hayranları var. Müziği sizinkine veya diğer dubstep gruplarına hiç benzemiyor, türle deneysel bir şeyler yaptı ve onu öyle veya böyle bütün dünyaya yaydı. Özellikle ilk albümü Pitchfork’u ve RapidShare’i oldukça salladı. Onun hakkında ne düşünüyorsunuz ve sizce dubstep türüne bir katkısı oldu mu?

The Others: Evet kesinlikle ikimiz de Burial’ın büyük hayranlarıyız, onun sound’u türün bir diğer kolu gibi. Bu da dubstep’in güzelliği, bütün farklı soundlar tek bir şemsiyenin altında. Bu da dubstep’in neden popüler olduğunun bir işareti, çünkü farklı müzikal altyapılara sahip farklı farklı grupta insanlara hitap edebiliyor.

Reset! Magazine: İngiltere çıkışlısınız, Amerika’dan ve İngiltereden yeşeren dubstep’i karşılaştırmanızı istesem? Farkları ve çıkış noktaları nedir sizce?

The Others: Amerika ve İngiltere birbirlerinden tamamen farklılar. Amerika’nın kendi isimleri ve kendilerine ait bir soundları var. Ama İngiltere çıkışlı dubstep isimlerini karşılamakta her zaman açıklar ki bu da dubstep’in çıkış noktasıdır bence.

Reset! Magazine: İstanbul’un gece hayatını sevdiniz mi çok merak ediyorum gerçekten. Eğer sevdiyseniz, döndüğünüzde diğer dubstep gruplarına da önerir misiniz? Neticede İstanbul gerçekten dubstep hakkında daha daha çok şey öğrenmeli.

The Others: Kesinlikle! Daha şimdiden Emalkay’e buraya gelmesi için ısrar ettik ve diğer isimlere de İstanbul’da nasıl ateşli bir dubstep sahnesinin doğmakta olduğunu haber edeceğiz.

Reset! Magazine: Aslında İstanbul’da da bir dubstep sahnesi gelişmiyor değil. Pixie diye bir klubümüz ve 216 Steppaz diye bir gözbebeğimiz var. Dubstep fanı çekirdek bir kadro yetişiyor burada da. Onlarla tanışma fırsatınız oldu mu?

The Others: Evet, bize Pixie’den bahsettiler ama maalesef gitmeye şansımız olmadı. Ama duyduklarımız kadarıyla sizin de heyecan verici bir dubstep sahnesine dair başlangıç adımlarınız çok iyi durumda.



Reset! Magazine: Sanırım en zor soruyu soruyorum şu an, sizce İstanbul’un Fabric gibi br mekana sahip olma şansı ne kadar büyük? Eğer İstanbul buna hazırsa sizce daha ne kadar çalışmaya ihtiyacımız var? Kısacası, İstanbul’daki dubstep çevresine ne önerirsiniz?

The Others: Fabric bir şekilde dünyanın lider konumundaki kluplerinden, izledikleri politika; ses sistemleri, takipçileri ve yarattıkları isimleriyle. Ama ben de İstanbul’un bir Fabric’e sahip olamaması için bir neden göremiyorum, iyi bir destek olduğu sürece.

Reset! Magazine: Bitirmeden önce, başlangıç seviyesindeki dubstep isimlerine önerileriniz neler olabilir? Ya da hangi isimleri takip etmeliler?

The Others: Caspa, Rusko, Subscape, Joker, Skream, Benga gibi dubstep artistlerini ve Dub Police, Tempa, DMZ & Deep Medi gibi kayıt şirketlerine bir göz atsınlar. Dinleyecek çok fazla güzel müzik var ama bu saydığım isimler de başlamak için çok iyi!

Reset! Magazine: Sizinle tanışmak çok çok güzeldi, Tekrar gelin, ve diğerarkadaşlarınızı da getirin!



The Others: Teşekkürler! Burda kaldığımız sure boyunca bizle ilgilenen herkes çok müthişti, herkesi en yakın zamanda tekrar görmek ümidiyle!


Kaynak: http://www.resetmagazine.net

Butch Clancy - Russian Lullaby

Evet yine gayet başarılı bir track, Butch Clancy...

Russian Lullaby by Butch clancy Dubstep

Bar9 - Strung Out

Açılışımızı Bar9'dan "Strung Out" adlı harikulade trackiyle yapalım..

BAR9 - Strung Out by BAR9